Daily Dose

Hableányos horrorsztori

kristen-mcmenamy-w-11

Andersen meséi nem vidámak. A rendíthetetlen ólomkatona, a kis gyufaárus lány és a kis hableány története sem ér boldog véget, tudta ezt Tim Walker divatfotós is. A W Magazine decemberi kiadása számára készített képeken Kristen McMenamy modell szinte vízihullának tűnik, lábai helyén uszonnyal, vizenyős tekintettel, az eredeti Andresen-meséből vett idézetekkel kísérve. Az Alexander McQueen, Blumarine és Dior ruhák most elhalványulnak a kis hableány történetének tragikuma mellett…

kristen-mcmenamy-w-1

“Messze kinn a tengeren kékséges kék a víz, akár a búzavirág szirma, s átlátszó, mint a legtisztább üveg. És mély, nagyon mély, a leghosszabb horgonykötél se ér le a fenekére (…) Odalenn a mélységes mélyben lakik a tenger népe.”

kristen-mcmenamy-w-2

kristen-mcmenamy-w-3

kristen-mcmenamy-w-4

“…ha pedig nem szeret meg a királyfi úgy, hogy apjánál-anyjánál előbbre helyez szívében, ha nem a tiéd minden gondolata, és nem fogad neked örök hűséget, sohasem nyersz halhatatlan lelket. Ha meg más hajadont vesz feleségül, a menyegzője reggelén meghasad a szíved, meghalsz, s hullámokon hányódó maroknyi fehér habbá változol.”

kristen-mcmenamy-w-5

kristen-mcmenamy-w-6

kristen-mcmenamy-w-7

kristen-mcmenamy-w-8

“A halfarkadat, legszebb ékességedet rútnak tartják odafönn, mert nem tudják, mi a szép. A felsőbb világban két esetlen dorong kell a szépséghez – lábnak nevezik.”

kristen-mcmenamy-w-9

kristen-mcmenamy-w-10

kristen-mcmenamy-w-12

kristen-mcmenamy-w-13

kristen-mcmenamy-w-14

“Tudta, hogy ez az utolsó estéje, soha többé nem láthatja a királyfit, akiért odahagyta szeretteit és apja palotáját, akiért odaadta lágyan csengő hangját, s akiért mindennap a kínok kínját szenvedte el anélkül, hogy az valamit is sejtett volna fájdalmáról. Utoljára lehet mellette ezen az éjszakán, utoljára láthatja a végtelen tengert meg a csillagos eget; aztán belevész az örök éjszakába, ahol szétfoszlik minden emlék, minden gondolat.”

kristen-mcmenamy-w-15

kristen-mcmenamy-w-16
via Fashnberry

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!